Οδοντικά εμφυτεύματα

Η ανάγκη του ανθρώπου, να αναπληρώσει τα δόντια που χάθηκαν, εμφανίζεται από παλιά. Από το έτος 1952, υπάρχουν οι πρώτες κλινικές και ερευνητικές δημοσιεύσεις, του καθηγητή Brånemark, που αναφέρονται στη σχέση του τιτανίου, με το οστούν. Από τότε μέχρι σήμερα, υπάρχουν συνεχώς καινούργιες μελέτες, όσον αφορά τα οστεοενσωματούμενα οδοντικά εμφυτεύματα, τα οποία εφ’όσον τοποθετηθούν από εξειδικευμένη ομάδα, με τις σωστές προδιαγραφές, έχουν πολύ υψηλά ποσοστά επιτυχίας της τάξης του 95-98%. Στο ιατρείο μας, γίνονται τοποθετήσεις όλων των πιστοποιημένων εμφυτευμάτων.

Ορισμός – Πλεονεκτήματα

Τα οδοντικά εμφυτεύματα, αποτελούν μία τεχνητή ρίζα δοντιού από τιτάνιο, το οποίο αντικαθιστά το φυσικό δόντι, το οποίο λείπει. Το τιτάνιο είναι το πλέον βιοσυμβατό υλικό και η χρήση του είναι τεκμηριωμένη και ασφαλής, σε πολλές ιατρικές ειδικότητες (γναθοχειρουργική – ορθοπεδική). Τα διάφορα είδη εμφυτευμάτων που διατίθενται στο εμπόριο, είναι κατασκευασμένα είτε από καθαρό τιτάνιο ή κράματα τιτανίου. Με τα εμφυτεύματα, μπορούμε να αντικαταστήσουμε ένα – περισσότερα ή και όλα τα ελλείποντα δόντια ανάλογα με το οστό το οποίο υπάρχει. Το μεγάλο πλεονέκτημα των εμφυτευμάτων, είναι ότι αντικαθιστούν την φυσική οδοντοστοιχία, χωρίς να τροχιστούν τα διπλανά φυσικά δόντια. Μέχρι πρότινος, η οδοντιατρική, ήταν η μοναδική ιατρική ειδικότητα, που για να αποκαταστήσεις έναν χαμένο ιστό (ελλείπον δόντι) έπρεπε να τροχίσεις έναν άλλο (διπλανά δόντια) και να κατασκευαστεί μία γέφυρα. Με τη χρήση των εμφυτευμάτων, αυτό πλέον δεν ισχύει. Τα εμφυτεύματα επιπλέον δεν τερηδονίζονται, ούτε χρειάζονται απονεύρωση από τη στιγμή της τοποθέτησής του. Συνεπώς η τοποθέτηση εμφυτευμάτων σε συνδυασμό αφενός με αποτελεσματική στοματική υγιεινή και αφετέρου με τον συνεχή επανέλεγχο από τον περιοδοντολόγο, τους δίνει εξαιρετική πρόγνωση.
  • Είναι επώδυνη η τοποθέτηση εμφυτευμάτων;

    Η τοποθέτηση των εμφυτευμάτων γίνεται πάντα με τοπική αναισθησία, που σημαίνει ότι κατά την διάρκεια της επέμβασης, ο ασθενής δεν αισθάνεται καμία ενόχληση. Μετά την ολοκλήρωση της επέμβασης χορηγούνται παυσίπονα για μια έως δύο ημέρες. Με την αγωγή αυτή η τοποθέτηση των εμφυτευμάτων καθίσταται σχεδόν ανώδυνη.
  • Πόσα χρόνια θα παραμείνουν στο στόμα μου;

    Εάν η τοποθέτηση των εμφυτευμάτων γίνει με τις σωστές προδιαγραφές, από έμπειρο χειρουργό και ο ασθενής μετά την τοποθέτηση της προσθετικής αποκατάστασης, εφαρμόζει αποτελεσματική στοματική υγιεινή και ακολουθεί σωστά το πρόγραμμα επανάκλησης, τότε τα εμφυτεύματα μπορούν να παραμείνουν για πολλά χρόνια.
Τηλ. Επικοινωνίας 210.72.12.138